Language:

Tervisekontroll Kääriku suvelaagris

Spordimeditsiini osakond on mobiilse kabinetiga Käärikul ajavahemikul 03-05.07.2018. Ootame Teie õpilasi spordiarsti juurde kontrolli. Soovitav laste vanus on meil siiski 8-16 aastat. Ratast sõitma saavad lapsed, kes on vähemalt 135cm pikad, sest lühematel ei ulatu jalad pedaalideni. Kabinet on meil aparatuuriga varustatud. Uuringud hõlmavad arsti poolset läbivaatust, hingamisfunktsiooni kontrolli, südamefunktsiooni kontrolli rahulolekus ja koormusel, kui laps ulatub ratast väntama. Arst annab omapoolse hinnangu lapse tervisele ja treeningkoormuste sobivusele. Vajadusel suunab arst lapse Tartusse lisauuringutele  n südame ultraheliuuring või vereanalüüsid.

Saatekirja meie juurde tulekuks olema ei pea. Noorsportlaste terviseuuringuid rahastab Haigekassa. Lapsevanemate kanda jääb 5.- visiiditasu, mille kohta väljastame paberkandjal arve ning saadame ka lapsevanema meilile. Selle saab tasuda pangaülekandega peale uuringut. Tervisekontrolli läbinutele väljastame tõendi treenerile koos arsti otsuse ja soovitustega. Lapsele endale terviseuuringu tulemused ja kindlustunde, et spordib tervislikult.

Oluline on, et lapsed, kes vastuvõtule tulevad ei oleks sel aastal veel tervisekontrolli läbinud.

KÜSIMUSTIK

Comments are closed.