Language:

Judokad korjasid medaleid Lätist, Soomest ja Eestist

Möödunud nädalavahetusel olid Tartu Do judokad võistlustules nii Läti, Soome kui ka Eesti turniiridel.
Lõunanaabrite juures, Lätis Riias, toimus U18 vanuseklassi baltimaade meistrivõistlused, kus osa võttis 6 Do judokat. Valitsev U18 Eesti meister Anna-Liisa Nurm (-57kg) võitis nii Läti kui ka Leedu parimat tüdrukut, kuid pidi seekord tunnistama lisaajal Darja Mihhailova paremust. Alles nädal aega varem suutis Anna-Liisa alistada Mihhailova kahel korral.

Noormeeste raskekaalus +90kg saavutas Samuel Mikk teise koha. Mikk alistas Läti teise numbri Klavs Gailitise kui ka enda klubikaaslase Kabriel Kirna. Seekord jäi Eesti esinumbril alistamatuks Läti valitsev meister Janis Strazdins. Kabriel Kirna, kes näitas südi vastupanu Mikkule, leppis seekord pronksise autasuga.

Kadettide kehakaalus -73kg tuli 21. konkurendi hulgas kolmandale kohale Karl-Johannes Pilt. Tartu poiss, Pilt, suutis alistada kolm lätlast kui ka ühe leeduka. Valus kaotus tuli vastu võtta Makkabi klubi noormehelt Arturs Laufmanniselt.

U18 noormeeste seas osales ka meie 15. aastane talent Artur Türna, kes jõudis kahe ilusa võiduga poolfinaali. Kahjuks peatas meie mehe pürgimise turniirivõidu poole tervislikud põhjused.

Juuniorite seas U21 vanuseklassis suutis samas kehakaalus (-73kg) välja võidelda pronksise autasu Joonatan Ristmäe. Täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel hõbemedali võitnud, Ristmäel, tuli juba teises ringis võtta kaotus vastu Leedu esinumbrilt Sobolevskilt. Lohutusringis pidid Joonatani paremust tunnistama kaks Läti judokat Strazdins ja Kuzmenko ning kaks Eesti judokat Mathias Trilljärv kui ka Randel Päästel.

Samal ajal toimus Soomes Tamperes rahvusvaheline turniir, kus Do judokad võitsid seitsme võistlejaga üheksa medalit! U13 vanuseklassis -38kg võttis kuldmedali viie võiduga Karl-Martin Villako. U11 tüdrukute seas -27kg näitas enda klassi Hanna Aasa, kes võitis kiirelt kõik enda kolm kohtumist, saavutades sellega esikoha.

Anna-Liisa Nurme vend August-Martin tuli Tampere võistlustelt tagasi kahe hõbemedaliga. Nii U11 kui ka U13 vanuseklassis -42kg võistelnud Nurm pidas päeva jooksul maha seitse matši.
Mattias Aal pärjati U11 vanuseklassis -34kg hõbemedaliga. Esikoha kohtumises ilusa heitega ette läinud Aal pidi 30 sekundit enne lõppu vastu võtma kaotuse. Mattias sai kätt proovida ka U13 vanuseklassis, kus tõmbas kolme raske võiduga välja pronksmedali. Selles samas vanuses sai teise kolmanda koha kolme võiduga Raner Tiirmaa.

Hõbemedali tõi veel Tartusse Elvis Joonatan Liias, kes U11 vanuseklassis -30kg alistas kaks vastast. Samas kaalukategoorias sai pronksise autasu kaela Romet Vahter.

Tallinnas Klinkovi mälestusturniiril tõi kuldmedali koju Siim Kohver U13 +50kg.
U15 vanuses oli võidule lähedal ka Karl Markus Saar, kes jäi finaalis lisaajal alla Saad Dikajevile.
Pronksmedalid võitsid veel Ilja Bezuglov (U13-34kg) ja Kristo Kolossov (U13-38kg). Viienda kohaga pidi leppima Ken Marten Saar (U13-50kg).

Tartu Do klubil täitub aprillis 40 aastat. Klubi tahab sellega tänada enda pikaajalisi sponsoreid, treenereid, lapsi kui ka lapsevanemaid eduka koostöö eest. Do klubi sõnum kõigile: “Energia üksnes heategudeks”.
pilt ristmäe nurm mikk ja kirna Kadettide ühispilt Lätist Soome medalistid

Comments are closed.