Language:

Pihkva turniirilt Do judokatele 10 medalit!

Pühapäeval Venemaal Pihkvas toimunud rahvusvahelisel judoturniiril näitasid Tartu Do judokad taas head vormi. President Putini linnavisiidi ajal 20. juubelit pidanud turniir toimus uhiuues Prostoria keskuses. Finaali õnnestus ennast maadelda koguni kuuel Tartu Do judokal!

Kaspar Gutmann sai üle pika aja maadelda oma õiges kehakaalus -46kg ning alistas enesekindlat maadlust näidates kaks esimest vastast ipponitega. Finaalis tugeva vastase vastu jäi Gutmann kaotusseisu, kuid näitas head võitlusvaimu ja suutis 30 sekundit enne matši lõppu seisu viigistada. Lisaajal sooritas Gutmann otsustava heite, tasuks kuldmedal ja turniirivõit.

Kuni 81 kilogrammi kaaluvate noormeeste arvestuses näitas oma võimu Karl-Johannes Pilt. Kohalikele pealtvaatajatele imponeeris Pildi plahvatuslik ja ründav maadlusstiil. Ilusate ipponi-võitudega eelringidest finaali edenedes võitis tartlane endale juurde nii mõnegi uue fänni. Tasavägine finaal väga tugeva venelase vastu läks lisaajale, kuid siis õnnestus Pildil üks vastase rünnakuüritus kontreerida- ippon! Teine kuldmedal Tartusse.

Hendrik Tiirats alistas kehakaalus -50kg esimese vastase taktikaliselt kavalat maadlust näidates. Teist vastast heitis Tiirats waza-ari väärilselt ning suutis seejärel seisu lõpuni hoida. Finaalis tuli paraku alla vanduda jõulisele kohalikule judokale.

Kehakaalus kuni 66 kilogrammi jõudis finaali Jari-Matti Salonen. Esimeses ringis loosi tahtel vaba olnud Salonen alistas seejärel raskes matšis tugeva lätlase ipponiga. Finaalis aasta vanema Novgorodi sportlase vastu seekord kahjuks võimalust ei tekkinud.

Kuni 73 kilo kaaluvate noormeeste arvestuses näitas eelringides head maadlust Jakob Vares. Esimeses matšis kasutas ta ära vastase eksimuse ning saavutas võidu kinnihoidmisega. Teises matšis heitis ta vastast kaks korda waza-ari vääriliselt ning see andis kokku ipponi ja tagas pääsu finaali. Finaal oli väga tasavägine ning mõlemapoolsete võimalustega, paraku maksis üks lisaajal tehtud eksimus seekord kulla.

Raskekaalus jõudis samuti kahe kindla võiduga finaali Samuel Mikk, kuid pidi seal vastase paremust tunnistama.
Pronksmedalid võitsid Ilja Bezuglov(-34kg), Markus Villako(-60kg), Siim Laos(-66kg) ja Kabriel Kirna(+90kg).

See oli Tartu Do judokatele heaks ettevalmistuseks, sest järgneva paari nädala jooksul on tulemas mitu väga suure kaaluga võistlust- järgmisel nädalavahetusel Soomes Orimattilas toimuv Baltic Sea Open, mis on üks kadettide koondisesse pääsemise katsevõistluseid, ning ülejärgmisel nädalavahetusel Võrus toimuvad B ja juunioride vanuseklassi Eesti meistrivõistlused.

IMG-2865

Comments are closed.