Language:

U14 Eesti MVlt 4 kulda ja 2 karikat, Kuusik madistas maailmameistriga

Laupäeval toimusid Tallinnas Sõle spordikeskuses U-14 vanuseklassi ning esmakordselt Eesti judo peagi 51-aastases ajaloos ka veteranide meistrivõistlused.

Tartu Do oli ka seekord tugeva esindusega väljas. Juba tuntud klassi näitasid Do klubi tüdrukud. Kuldmedalite ja Eesti meistritiitlitega tulid Tallinnast tagasi Rebeka Liias(-40kg), Diana-Johanna Vanamb(-45kg) ja Emma-Melis Aktas(+52kg). Hõbemedali võitles endale välja Elis Ursula Lihtmaa(-45kg) ja pronksi võitis Hanna Eliise Märtsin(-40kg). Kolm kulda tähendas tüdrukute arvestuses Tartu Do ülekaalukat võitu– Alecoqi spordimaja pungil trofeekappi tuleb ruumi teha veel ühele karikale.

Poiste arvestuses näitas oma klassi Karl-Martin Villako(-42kg), kes alistas kõik oma viis vastast ipponitega ning vahetas eelmise aasta pronksmedali kulla ja Eesti meistritiitli vastu. Ken Marten Saar võitles endale kehakaalus -55kg välja pronksmedali. Ilja Bezuglov(-38kg), Ekke Kivikas(-55kg) ja Martin Tuka(-62kg) pidid seekord leppima viiendate kohtadega. Kuld, pronks ja mõned viiendad kohad aitasid tartlastele kindlustada poiste üldarvestuses kolmanda koha karika.

Veteranide meistrivõistlusel hoidsid Tartu Do lippu kõrgel vanameistrid Riina Toomis(hõbe +57kg), Valvo Piilberg(pronks -73kg) ja Markko Kolossov(pronks -90kg).

Pühapäeval võistles Mattias Kuusik pika võistluspausi järgselt esimesel suurturniiril Budapesti Grand Slamil. Kehakaalus -90kg maadlev Kuusik oli loosi tahtel esimeses ringis vaba. Teises ringis alistas ta ungarlase Mate Ikoldi ipponiga. Kolmandas ringis osutas Kuusik südikat vastupanu valitsevale maailmameistrile Noel Van T Endile Hollandist. Kuusik oli matšis aktiivsem pool, kuid vastane pani oma kogemuse maksma ning Kuusiku lisaajal saadud kolmas karistus tähendas vastase võitu.

C klassi eestikad

Comments are closed.